Red Star Line Museum sluit voor 3 maanden de deuren

Het Red Star Line Museum op het Eilandje in Antwerpen blijft de komende drie maanden gesloten. Eind september gaat het museum weer open, met een vernieuwde opstelling.

Vernieuwde opstelling

"Na bijna vijf jaar is het tijd om de vaste opstelling aan te passen aan nieuwe verhalen", vindt directrice Karen Moeskops. "In de laatste zaal gaan we een extra laag toevoegen. We zijn op zoek naar extra verhalen over wat er gebeurt nadat de passagiers aangekomen zijn op Ellis Island. Daarnaast gaan we onze grote loods, waar we de mensen ontvangen, beter organiseren. Het moet nog gastvrijer."

Tijdelijke tentoonstelling

Er komt ook een nieuwe tijdelijke tentoonstelling, met meer dan 600 verhalen van nieuwkomers in Antwerpen. Op 22 september, bij de vijfde verjaardag, gaat het Red Star Line Museum weer open tijdens een groot feestweekend.
 

Meest gelezen