Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vader Meghan Markle: “Ik ben maar een voetnoot in een erg belangrijk historisch moment”

De vader van Meghan Markle toonde zich vanmorgen emotioneel in een interview met  "Good Morning Britain", op de Britse tv. Door een hartoperatie kon Thomas Markle (73) zijn dochter niet naar het altaar leiden. “Maar het was wel nog steeds mijn dochter en heel de wereld keek naar haar”, stelt hij trots in zijn eerste tv-interview na het huwelijk. 

Vader Markle voelt zich erg slecht over zijn afwezigheid op het huwelijk van zijn dochter. Hij vertelt dat ook Meghan zelf moest huilen toen ze hoorde dat hij het huwelijk niet kon bijwonen: "Ze waren erg teleurgesteld, maar bezorgd om mij." Dat vertelde Thomas Markle in een interview met "Good Morning Britain". Het is niet onbelangrijk om te weten dat vader Markle betaald werd voor dat interview.  Achteraf bleek de operatie ook helemaal niet zo zwaar te zijn.  

Dat prins Charles zijn rol overnam, bezorgde vader Markle gemengde gevoelens: "Ik was jaloers, ik wilde dat ik het was. Maar hij was daar en ik ben daar heel dankbaar voor." Hij voegt eraan toe dat prins Charles knap was en zijn dochter er erg mooi uitzag: "Het was ongelofelijk om haar zo te zien. Ik heb zelfs een klein beetje gehuild. Ze was zo mooi, trots en prachtig. Ik was wel wat van streek omdat ik haar niet kon begeleiden."

Doria Ragland (links), moeder van Meghan, was wel aanwezig op het huwelijk.
AFP and licensors

Over de kersverse echtgenoot van zijn dochter is hij erg lovend. "Ik kan niet trotser zijn op Meghan en Harry. Ze zijn fantastisch en ik hou van hen. Ik ben heel blij om een nieuwe schoonzoon te hebben", zegt hij. Met Harry had hij ook een telefonisch gesprek over politieke kwesties zoals Trump en de Brexit. De houding van de prins was opvallend. Hij suggereerde al lachend dat Markle Trump een kans moest geven.  

Ook voor de koningin heeft hij duidelijk een zwak. “Ik zou heel graag de Queen ontmoeten. Als klein kind had ik al heel veel respect voor haar. Ze is een van de meest ongelofelijke vrouwen in de wereld." 

Meest gelezen