Twee doden bij schietpartij in de Zweedse stad Malmö: "Geen terreur"

Bij de schietpartij in de Zweedse stad Malmö zijn twee slachtoffers overleden in het ziekenhuis. Vier andere personen zijn gewond.  Volgens getuigen zijn er tussen de vijftien en de twintig schoten gelost. De dader wordt nog steeds opgespoord. 

Eerder was nog sprake van vijf gewonden. Hoe erg die gewonden eraan toe zijn, is nog niet duidelijk. De Zweedse politie gaf ook aan dat er geen rekening meer gehouden wordt met een terroristische aanslag.

De politie voegde er nog aan toe dat er geen reden is voor onrust. Er is nog geen duidelijkheid over een motief voor de schietpartij. "De omgeving is afgesloten", aldus een politiewoordvoerder. "We zijn bezig met ondervragingen en we zullen de gewonden ook ondervragen als ze willen of kunnen spreken."

Getuigen meldden aan de krant Aftonbladet dat ze omstreeks 18.15 uur vijftien tot twintig schoten hebben gehoord. De feiten deden zich voor vlak bij een politiecommissariaat en agenten waren onmiddellijk ter plaatse.

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet kwamen de slachtoffers net uit een cybercafé in het centrum van de stad toen ze onder vuur genomen werden.

Meest gelezen