Veel collega's duimen samen voor de Rode Duivels

In een vijfde van de Vlaamse bedrijven kijken werknemers samen naar de wedstrijd België-Panama. Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo bij haar leden. Bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) ligt dat aantal met 16 procent iets lager. Andere bedrijven stellen zich voor de eerste WK-wedstrijd van de Belgen flexibel op. 

Vandaag spelen de Rode Duivels in Rusland hun eerste wedstrijd tegen Panama. Heel wat mensen zijn op dat moment nog aan het werk. In een aantal bedrijven kijken de werknemers daarom samen naar de wedstrijd. Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo en NSZ.

“Bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om er een teambuilding­moment van te maken met een hapje en een drankje”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Volgens Unizo-woordvoerder Filip Horemans is dit voor de werkgever een kleine moeite en een leuke investering in HR. “Het is goed voor de teamgeest en het zorgt voor een collegiale sfeer.”

Bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om er een teambuildingmoment van te maken met een hapje en een drankje

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws

Tous ensemble!

Bij hengelsportwinkel Robby Fish in Wommelgem heerst er een heuse voetbalgekte. De wedstrijd wordt uitgezonden op groot scherm en er zijn hapjes en drankjes voor de klanten en het personeel. De klanten mogen hun pronostiek op hun kasticket schrijven. Is die juist, dan krijgen zij hun aankoop terugbetaald. “Het is een groot feest voor ons en de klanten”, zegt zaakvoerder Robby Florus.

Het is een groot feest voor ons en de klanten

zaakvoerder Robby Florus

Bij verzekeringen Baeyens-Bosteels in Buggenhout zit de sfeer er ook helemaal in. “Samen voor de Belgen supporteren zorgt voor een sfeer van verbondenheid”, zegt zaakvoerder Stijn Bosteels.

Yappa in Alken organiseert dan weer een  Duivelse Zomerbar. Personeel, klanten en familie kunnen in een leuke omgeving de wedstrijd op groot scherm volgen. “Onze frigo’s zijn goed gevuld en de sfeer zit er al in”, zegt projectmanager Koen Rogiers. 

Onze frigo’s zijn goed gevuld en de sfeer zit er al in

Yappa-projectmanager Koen Rogiers

Ook de VRT doet mee. De werknemers kunnen de wedstrijd volgen in het VRT-bos. Er zijn gratis drankjes en hapjes.

Kijken of niet kijken? Dat is de vraag.

 Uit de rondvraag van NSZ blijkt dat 37 procent van de werkgevers zich  flexibel opstelt. Werknemers mogen vroeger stoppen met werken en hoeven hun werktijd later niet in te halen.

In een kwart van de gevallen moeten de werknemers de verloren tijd wel inhalen. 18 procent van de werkgevers doet niets, omdat er geen vraag was van de werknemers. Bij Unizo zegt  37 procent van de ondervraagde werkgevers dat er bij hen wordt doorgewerkt.

Meest gelezen