Videospeler inladen...

2 agenten die gewond raakten bij schietpartij in Luik zijn geraakt door "friendly fire"

Twee van de vier politieagenten die op 29 mei gewond raakten bij de aanslag in het centrum van Luik, zouden het slachtoffer geworden zijn van zogenoemd 'friendly fire' ('eigen vuur'). Dat heeft de Franstalige openbare omroep RTBF vernomen van politiebronnen.

Toen de dader van de schietpartij, Benjamin Herman, het atheneum Léonie de Waha verliet waar hij zich had verschanst, zouden schoten van het antibanditismepeloton twee agenten van de gerechtelijke brigade geraakt hebben die de veiligheidszone bewaakten, meer dan 100 meter verder.

Volgens Vincent Gilles, voorzitter van VSOA Politie, is een soortgelijk incident makkelijk te verklaren. Agenten hebben maar vier trainingssessies van vier uur per jaar, luidt het. "Over het algemeen zijn politieagenten veel te weinig getraind, wat niets afdoet aan hun professionalisme", aldus Gilles. Hij voegt eraan toe dat de verschillende diensten het niet gewoon zijn om samen te trainen en te werken.

Meest gelezen