Affichecampagne in Brugge: "Als de kat van huis is .... "

Sinds 1 april is het verplicht om kittens te steriliseren, zelfs als ze niet verkocht of weggeven worden.  Katten die ouder zijn, hebben nog anderhalf jaar de tijd. Omdat veel mensen dat nog niet weten of het gewoon bewust niet doen, gaat de stad Brugge affiches hangen om de mensen te overtuigen. "Ik krijg een poesje op 1 juli en we gaan dat zeker doen", zegt een Brugse.

Hoewel het al sinds begin april verplicht is om kittens voor ze 5 maanden oud worden, zijn er veel mensen die het nog niet weten. Daardoor zijn er heel wat kittens die gedumpt of afgemaakt worden. Brugge zal affiches in de straten van Brugge hangen met de boodschap "Als de kat van huis is…".

In Brugge heeft het dierenasiel het Blauwe Kruis zo’n 100 zwerfkatten gesteriliseerd en terug uitgezet. Maar waarschijnlijk zijn er veel meer zwerfkatten op het Brugse platteland.

Meest gelezen