"Als je niets vriendelijks te zeggen hebt, hou dan je mond!"

Vorige week verwijderde Millie Bobby Brown, wereldberoemd door haar rol als Eleven in de successerie "Stranger things", haar Twitteraccount en dat, zo werd algemeen aangenomen, door een misplaatste grap die uiteindelijk leidde tot voortdurend cyberpesten. Nadat ze afgelopen weekend op de MTV Movie & TV Awards de prijs gewonnen had in de categorie "Best performance in a show" -de show werd pas vannacht uitgezonden-, maakte ze haar mening over cyberpesten, en pesten in het algemeen, nogmaals duidelijk.

Het cyberpesten begon voor Brown nadat iemand een verzonnen verhaal over de actrice de wereld ingestuurd had, onder de hashtag 'TakeDownMillieBobbyBrown', waarbij Brown een selfie met een fan zou geweigerd hebben omdat ze "geen selfies wilde met flikkers, want homoseks is een zonde". Het zogenaamde grapje werd al snel een meme, waarbij steeds opnieuw homofobe uitspraken op een foto van de "Stranger things"-vedette geplaatst werden. Ook al kwamen die uitspraken niet uit haar mond. Brown neemt het zelfs regelmatig op voor de LGBT-gemeenschap.

Toen Brown haar Twittteraccount midden vorige week dan deactiveerde, werd door nieuwsmedia snel de link gelegd met de steeds weer opduikende meme.

Brown vond het intussen niet nodig te reageren, maar deed het nu toch tijdens haar dankwoord op de MTV Movie & TV Awards: “Omdat ik weet dat er veel jongeren, en ook wel volwassenen natuurlijk, aan het kijken zijn, wil ik hen eraan doen herinneren dat mij het volgende geleerd is: als je niets vriendelijks te zeggen hebt, hou dan je mond! Er zou helemaal geen ruimte moeten zijn om te kunnen pesten. Ik zal het in ieder geval niet toelaten, en ook jullie zouden dat niet moeten doen.”

“Als je het nodig hebt om eraan herinnerd te worden hoe speciaal je bent, stuur me dan maar een berichtje via Instagram”, aldus de 14-jarige actrice nog.

Hier beneden kunt u het volledige dankwoord van Brown bekijken (met een vette knipoog op het einde):

Meest gelezen