Amerikaanse rapper XXXTentacion doodgeschoten op straat

In de Amerikaanse staat Florida is de 20-jarige rapper XXXTentacion doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zat. Dat meldt de plaatselijke politie.

XXXTentacion, echte naam Jahseh Dwayne Onfroy, kwam volgens ooggetuigen net buiten uit een motorzaak toen twee mannen op hem afkwamen en een van hen hem neerschoot. De daders gingen ervandoor. Ze worden nog gezocht. Het motief voor het incident is voorlopig onduidelijk. Een aantal Amerikaanse media spreekt over een beroving.

De Amerikaanse rapper genoot een zekere bekendheid in de Verenigde Staten en daarbuiten. XXXTentacion bracht vorige zomer zijn debuutalbum "17" uit en werd omschreven als een aanstormend talent door bekende collega's als Kanye West. Zijn laatste album "?" prijkte in maart op nummer 1 in de Amerikaanse album top 200 en "Sad!" werd een hit. XXXTentacion had vooral een online-publiek en bracht zijn nummers aan de man op onder meer de website Soundcloud. 

De rapper was ook controversieel: hij stond bekend voor zijn woelige privéleven, met een hele reeks aanvaringen met de arm der wet voor huiselijk geweld.

Beluister hier "Sad!":

Meest gelezen