Videospeler inladen...

Annekatrien wil gezonde lucht aan elke schoolpoort in Brussel: "We moeten denken aan de gezondheid van onze kinderen"

Annekatrien Verdickt is architecte, moeder van drie kinderen en heeft een idee voor haar stad. Ze stelt voor op jijkiest.be dat het Brusselse stadsbestuur alle schoolstraten autovrij maakt. "Dat zal niet alles oplossen, maar het zou wel al een stap in de goede richting zijn."

Annekatrien vindt dat de auto te veel ruimte krijgt in Brussel. Zeker voor de schoolpoorten is er volgens haar geen plaats voor vervuilend verkeer. Wat ze wel wil, is een gezonde én veilige ontmoetingsruimte voor ouders en kinderen. “In mijn ideale Brussel denken we eerst aan de voetganger en de fietser, en dan pas aan de automobilist.”

 

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen