Limburg krijgt nieuwe fietsattractie: grote, cirkelvormige fietsbrug tussen de bomen

In Hechtel-Eksel, in Limburg,  starten eind juni de voorbereidende werken voor de bouw van een speciale fietsbrug tussen de bomen. Het fietspad gaat geleidelijk de hoogte in zodat je tussen de kruinen van de bomen kan fietsen.

In Limburg kan je al fietsen door het water in Bokrijk en dat succes wil de provincie nog eens herhalen.  "Fietsen door de bomen" wordt een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen aan het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel.

Tien meter hoog

Het fietspad, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte en is ongeveer 700 meter lang. De constructie - verticale kolommen (van 20 cm doorsnede) in weervast staal - symboliseert de boomstammen van de dennen. Zo gaat het geheel op in de omgeving van naaldbomen.

Het geld voor de brug komt onder andere van SALK, het plan om Limburg economisch te doen heropleven na de sluiting van Ford.  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA): “Vlaanderen investeert 2,7 miljoen euro. Deze fietsbrug wordt een toeristische attractie die veel volk zal verleiden om te fietsen. Dat betekent ook extra gasten in de Limburgse hotels, extra volk op de Limburgse terrassen en extra klanten in de Limburgse handelszaken.”

Beleving werkt

Bij "Fietsen door het water" heeft het in ieder geval gewerkt zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open VLD):  “Het fietsroutenetwerk is onze grootste toeristische troef. Maar om de koppositie van Limburg als Fietsparadijs te versterken, moeten we ook blijven innoveren. Een strategie die werkt, dat bewijst het succes van ‘Fietsen door het Water’, met inmiddels 395.000 fietsers op de teller."

 

 

 

Meest gelezen