Brand bij Stelimet raakt stilaan onder controle

De brand bij het schrootverwerkend bedrijf Stelimet aan de Swinnenwijerweg in Genk geraakt stilaan onder controle, maar de bluswerkzaamheden zullen nog de hele nacht in beslag nemen. Dat maakte de hulpverleningszone Oost-Limburg bekend.

Rond 15.45 uur brak een zware brand uit in een metershoge schroothoop, die een hinderlijke rookpluim veroorzaakte. Bewoners in Genk-Zuid, Zutendaal en Bilzen kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Het is niet de eerste keer dat er een brand uitbreekt bij Stelimet.

Bij de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman gewond. Een personeelslid van Stelimet moest met ademhalingsmoeilijkheden worden afgevoerd. De brandweermannen blijven vannacht alert voor opflakkering of overslag. De rook met geurhinder zal volgens de brandweer nog enige tijd aanhouden.

Meest gelezen