Brugse combi's op grondgebied Damme ... en omgekeerd

De politiezone van Damme en Knokke-Heist gaat meer samenwerken met die van Brugge. De twee politiekorpsen zullen hun gespecialiseerd materiaal uitwisselen. Ook de hondenbrigades zullen elkaar versterken. En ze gaan elkaar ook helpen in het grensgebied van de twee politiezones. "Want soms is een combi vanuit Brugge sneller in Sijsele, dan die van Knokke-Heist."

De politiekorpsen van Damme/Knokke-Heist en van Brugge gaan hun gespecialiseerd materiaal uitwisselen. Wat ze niet hebben in Brugge, kunnen ze dan even lenen van Damme en Knokke-Heist én omgekeerd. Ook de hondenbrigades zullen elkaar versterken.

Combi met een andere naam

Als je in Sijsele woont bijvoorbeeld, dan zal je al eens vaker een combi van de politie van Brugge zien rijden. De politie wil zo sneller ter plaatse zijn, zegt Steve Desmedt, de korpschef van de politiezone Damme-Knokke-Heist.

"Sijsele is bijvoorbeeld ver verwijderd van het commissariaat in Knokke-Heist. Als het dringend is, kan de politie van Brugge ons daar helpen. En de agenten van Knokke-Heist zijn soms dan weer sneller in Zeebrugge of Zwankendamme."

Meest gelezen