BELGA/LALMAND

De Lijn Antwerpen: infosessies vakbonden, ochtendspits verloopt normaal

Bij vervoersmaatschappij De Lijn gaan de socialistische en de liberale vakbond straks actie voeren in de provincie Antwerpen. Ze geven in de voor- en in de namiddag telkens een uur uitleg aan het personeel over de toekomstplannen van De Lijn. Voorlopig verloopt de ochtendspits normaal bij de bussen en trams in Antwerpen.

De socialistische en liberale vakbond bij De Lijn roepen hun leden op om het werk te onderbreken voor een informatiesessie over de nieuwe cao. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel aan de slag.

Om 10.00 uur vindt een eerst infosessie plaats in de stad Antwerpen. Drie uur later volgt nog een tweede sessie in Mechelen, die ook hinder kan veroorzaken in de regio Aarschot-Tremelo. Hoe groot de impact zal zijn, is volgens De Lijn moeilijk te voorspellen. Maar aangenomen wordt dat de meeste chauffeurs 's ochtends wel zullen uitrijden, om in de loop van de dag het werk te onderbreken.

De ochtendspits verloopt dinsdag alvast zonder problemen. Reizigers die op de hoogte willen blijven, krijgen de raad om de website van De Lijn in het oog te houden. Op de website staat ook een lijst met lijnen die worden uitgebaat door onderaannemers, en die dus niet getroffen zullen worden.

De vakbonden organiseren de komende week ook infosessies in de provincies Limburg (woensdag), West-Vlaanderen (donderdag) en Oost-Vlaanderen (vrijdag).

Meest gelezen