archieffoto
AP

Eddie Vedder (Pearl Jam) is stem kwijt en moet concert annuleren, komt Werchter mogelijk in gevaar?

Pearl Jam heeft zijn show van vanavond in de 02 Arena in Londen geannuleerd omdat frontman Eddie Vedder zijn stem kwijt is. De zanger moet zijn stem de komende dagen laten rusten.  Op zaterdag 7 juli staat Pearl Jam als headliner op de affiche van Rock Werchter. Op dit moment lijkt dat concert nog niet in gevaar te komen. 

Pearl Jam laat via zijn website weten dat de band met spijt in het hart het concert in Londen van vanavond moet annuleren.  Gisteravond trad Pearl Jam ook al op in de 02 Arena en vanavond was er een tweede optreden gepland. 

Eddie Vedder is zijn stem volledig kwijt. Hij moet ze de komende dagen laten rusten "in een poging te herstellen om zo het vervolg van de tournee te kunnen afwerken", staat er op de website. 

Het is de allereerste keer dat de Amerikaanse grungeband die al meer dan 25 jaar bezig is een show moet uitstellen door stemproblemen. Ze verontschuldigen zich bij de fans die een ticket hadden voor vanavond. Er wordt een datum midden juli gezocht om het concert in te halen. 

Op dit moment verwacht de band dat de tournee vrijdag in Milaan hervat zal kunnen worden. Na enkele shows in Italië zijn er nog optredens in Tsjechië, Polen en Duitsland gepland. Als alles goed gaat, houdt de band op zaterdag 7 juli halt in ons land. Dan staat Pearl Jam als afsluiter op het hoofdpodium van Rock Werchter. Eddie Vedder en co zullen er twee uur lang optreden.

"Alive" is een van de grootste hits van Pearl Jam: 

Meest gelezen