Eerste strooibos voor dieren in Hasselt

In Hasselt kan je vanaf september de as van je overleden huisdier uitstrooien in het bos, een primeur voor Limburg.

Tot nu toe kon je de as van je hond of kat enkel uitstrooien bij de vier dierencrematoria in Limburg. Maar Hasselt krijgt dus de eerste openbare plek, naast het kerkhof van Kiewit. Daar was vraag naar, volgens schepen van dierenwelzijn Joost Venken. "De relatie tussen huisdier en mens is een heel diepe relatie geworden. Mensen willen op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun dier, en dat kan binnenkort in het strooibos."

Het is een vrij open bos waar je in kan rondwandelen. "Er wordt een zone afgebakend waarin je de assen kan verstrooien", zegt Venken. "Er komen ook boomstamplanken waarop je de plaatjes kan hangen, die dienen als gedenkteken van je huisdier." In september is het strooibos klaar.

Meest gelezen