Gent: (ex-)vishandelaar Guido Meersschaut stapt over van N-VA naar Vlaams Belang

Gents N-VA-gemeenteraadslid Guido Meersschaut stapt over naar het Vlaams Belang. Hij zal er in oktober op de zesde plaats staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie.  Meersschaut zou bij N-VA slechts de 28ste plaats krijgen en hij is naar eigen zeggen ook teleurgesteld dat Siegfried Bracke de N-VA-lijst niet mag trekken.

Meersschaut is in Gent een lokale beroemdheid. Hij is de voormalige eigenaar van een viswinkel. In 2012 werd hij verkozen als gemeenteraadslid voor N-VA.

Maar de voorbije zes jaar heeft hij naar eigen zeggen goed samengewerkt met de collega's van Vlaams Belang. "De enige partij die in Gent echt oppositie voert", aldus Meersschaut.

Meersschaut is teleurgesteld dat Siegfried Bracke niet wordt uitgespeeld als lijsttrekker van N-VA in Gent. "Er was hier in Gent maar één mogelijke uitdager om burgemeester te worden, en dat was Bracke." Bracke staat op de 27ste plaats. Meersschaut zelf kreeg de 28ste plaats aangeboden.

Bij Vlaams Belang zal Meersschaut op de zesde plaats staan. Vlaams Belang heeft op dit moment drie gemeenteraadsleden.

Noot van de nieuwsombudsman:
Dit artikel werd aangepast. In het oorspronkelijke artikel stond dat de vishandel van Guido Meersschaut "Zuiver op de graat” heette. Dat is niet juist. Guido Meersschaut heeft wel een boek gepubliceerd met als titel "Zuiver op de graat" maar hij heeft geen zakelijke banden met vishandel "Zuiver op de Graat" in Gentbrugge.

Meest gelezen