"Ik beste schurk? Ik dacht dat Roseanne dat was!"

Vannacht werd de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op de Amerikaanse televisie uitgezonden, terwijl de prijzen afgelopen weekend al uitgedeeld waren. Vier prijzen gingen alvast naar de actiefilm "Black panther". Toch leek vooral Michael B. Jordan, die in de blockbuster de rol van slechterik Erik Killmonger speelt, verrast toen hij de prijs in de categorie "Beste schurk" won. Hij dacht namelijk dat iemand anders meer recht had op die prijs, tot hilariteit van het aanwezige publiek.

De 31-jarige Jordan, ook bekend van zijn rol in de tv-serie "The wire" en van de bioscoopfilm "That awkward moment", vond immers dat niemand minder dan Roseanne Barr die prijs verdiende. De actrice zag haar serie "Roseanne" onlangs afgevoerd worden na een racistische tweet aan het adres van Valerie Jarrett, een Afro-Amerikaanse vroegere medewerkster van oud-president Obama.

"Ik ben gechoqueerd, ik dacht namelijk dat deze prijs gegarandeerd naar Roseanne zou gaan", aldus Jordan.

Op sociale media volgden reacties als:

Meest gelezen