Koning Filip en koningin Mathilde komen naar Waterfront

Koning Filip en koningin Mathilde komen op vrijdag 29 juni naar Waterfront. Dat is de laatste grote herdenking van de Eerste Wereldoorlog. 6.000 deelnemers zullen dan per twee een bootje vasthouden met hun voeten in de Noordzee. Zo gaan ze samen één groot waterfront vormen van 21 kilometer lang tussen Oostende en Zeebrugge.

Hoog bezoek dus volgende week vrijdag. Koning Filip en koningin Mathilde zullen een bezoek brengen aan Waterfront. Die herdenking gaat over de gevechten aan onze kust. Precies 100 jaar geleden kreeg de kust het hard te verduren, met verschillende aanvallen op de havens van Oostende en Zeebrugge. 

Joris & Dompie 

Dominique van Malder en Joris Hessels, bekend van het televisieprogramma Radio Gaga, zijn de curatoren van Waterfront. Zouden ze het koningspaar kunnen overtuigen om ook met hun blote voeten in het water te gaan staan?

Meest gelezen