2018 Invision

Zag Lenny Kravitz door zijn kleur een rol in "Big little lies" aan zijn neus voorbijgaan?

Zanger en acteur Lenny Kravitz (54) heeft naast een rol gegrepen in de bejubelde en bekroonde tv-serie "Big little lies". Kravitz zou een van de echtgenoten spelen, maar de producers voelden zich blijkbaar niet goed bij de gedachte dat iemand met een kleur de slechterik zou spelen.

Kravitz wilde aan BBC niet verklappen om welke rol het exact ging. "Had ik de rol gehad, dan was ik de enige zwarte in de tv-serie", zegt hij. De regisseur (Jean-Marc Vallée, red.) wilde me graag, maar "we zouden een andere keer samenwerken".

BBC vermoedt dat het om de rol van Perry Wright gaat, die zijn vrouw Celeste (vertolkt door Nicole Kidman) fysiek en psychologisch geweld aandoet. Het is Alexander Skarsgård uiteindelijk die het personage neerzette en er in oktober de Emmy voor beste acteur in bijrol voor kreeg (foto onder). De makers hebben voorlopig niet gereageerd op het verhaal, want "de productie voor het tweede seizoen is volop bezig".

2017 Invision

Dochter Zoë speelt wel mee

In "Big little lies" heeft een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje het ogenschijnlijk prima voor elkaar, maar schijn bedriegt, zeker na een verdacht overlijden. Niemand minder dan Reese Witherspoon, Laura Dern en Nicole Kidman vertolken rollen. Het drama won acht Emmy Awards. In het nieuwe seizoen zal ook Meryl Streep opduiken.

Wie in het eerste seizoen trouwens meespeelde, was Zoë Kravitz, dochter van Lenny en actrice Lisa Bonnet. "Ik ben heel gelukkig dat zij de rol wél kreeg", aldus vader Kravitz. Hij maakte begin de jaren 90 in ons land furore in de hitlijsten met "Are you gonna go my way" en is intussen al aan zijn elfde album, "Raise vibration", toe.

Eentje uit de oude doos:

Meest gelezen