Videospeler inladen...

Merkel: “Ons doel blijft een Europees antwoord formuleren op migratie”

“Ons doel blijft een Europees antwoord formuleren op migratie.” Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Franse president Emmanuel Macron. Merkel en Macron willen samenwerken om de migratie naar Europa te stoppen. Beide staatshoofden kwamen vandaag samen om te vergaderen over de Europese hervormingen.  

"We openen een nieuw hoofdstuk", zei Merkel tijdens de persconferentie na de gesprekken met Macron over Europese hervormingen, voorafgaand aan een Europese top op 28 en 29 juni.

Merkel en Macron willen meer solidariteit tussen de EU-landen over migratie. Ze zijn overeengekomen om de illegale vluchtelingenstroom terug te dringen. Ze willen dit doen aan de hand van verschillende methodes.

Ze blijven bij het spreiden van de vluchtelingen over de verschillende landen, daarnaast willen ze ook investeren in Afrika. Op deze manier willen ze voorkomen dat migranten in eerste instantie vertrekken uit deze landen.

Daarnaast zijn ze overeengekomen om Frontex, de Europese grenswacht, te versterken. En meer geld te besteden aan de landen die aan de buitenrand van Europa gelegen zijn.

Beide leiders benadrukken dat ze samen een antwoord moeten bieden aan deze problematiek.

Meest gelezen