Videospeler inladen...

Migrant omgekomen nadat hij zich onder bus verstopt had

In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is vannacht een migrant omgekomen die naar Engeland wilde reizen. De Guineeër van 20 had zich onder een toeristenbus verstopt, maar werd verpletterd door het hydraulisch systeem. Het parket is een onderzoek geopend.

“De bus was rond middernacht vertrokken aan het Noordstation met reizigers richting Engeland”, zegt Johan Berckmans van de politiezone van Brussel West. “Ter hoogte van de Keizer Karellaan zag een automobilist twee voeten onder de bus uitsteken. Hij verwittigde de buschauffeur, die zich aan de kant zette."

"Door het uitzetten van de motor is het hydraulisch systeem gezakt, waardoor de jongeman die zich onder de bus had verstopt, vermoedelijk is verpletterd", legt de politieman uit. "De hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te redden, maar hij is overleden aan zijn verwondingen.”

Het slachtoffer is een 20-jarige man uit Guinee, die een bevel tot het verlaten van het grondgebied op zak had. Vermoedelijk wilde hij illegaal naar Engeland reizen onder de bus. Het gerecht zal nog een autopsie op zijn lichaam laten uitvoeren. Het parket heeft ook een onderzoek geopend, maar alles wijst op een ongeval.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Niet de eerste keer

Het is niet het eerste dodelijke ongeval in zulke omstandigheden. Ook vorig jaar kwam een 17-jarige Soedanees om het leven toen hij zich onder een bus verstopt had in Brussel.

Meest gelezen