Videospeler inladen...

Minstens 128 vermisten nadat ferry was gekapseisd in Indonesië

In Indonesië zijn minstens 128 mensen vermist nadat een ferry gisteravond was gekapseisd en gezonken in het Tobameer, in Noord-Sumatra. De reddingswerkers zijn momenteel op zoek naar overlevenden.

Achttien mensen zijn volgens reddingswerkers in veiligheid gebracht. Andere Indonesische media spreken over ongeveer dertig overlevenden. Het lichaam van één verdronken passagier zou geborgen zijn.

De autoriteiten hadden eerder gemeld dat er ten minste 80 mensen aan boord zouden zijn van de ferry. Andere bronnen hebben het over maximaal 130 opvarenden. Of er ook buitenlanders op de vermiste ferry zaten is niet duidelijk. 

De veerboot kwam in problemen door het slechte weer, hij zou eerst gekapseisd en daarna gezonken zijn.

"Geen vergunning"

Meer dan 100 Indonesische reddingswerkers zijn momenteel op zoek naar overledenen, maar het slechte weer bemoeilijk de operatie. Volgens de Indonesische autoriteiten had de ferry geen vergunning om uit te varen.

Ongelukken met veerboten komen vaker voor in Indonesië. Vooral het einde van de Ramadan is het een drukke periode voor de veerboten, wanneer miljoenen mensen naar hun familie reizen om samen te vieren.

Meest gelezen