flip franssen

Nog tot vanavond laat problemen met drinkwater in regio rond Deinze

In de regio rond Deinze hebben duizenden gezinnen een lagere waterdruk. Dat komt door een lek in een belangrijke toevoerbuis. Tegen 23 uur zouden de problemen opgelost moeten zijn.

Drinkwatercommunale Farys heeft het lek ontdekt dat problemen veroorzaakt voor een belangrijke toevoerbuis tussen Drongen en Deinze. Het gaat om probleem bij een verbindingsstuk, op een moeilijk te bereiken plek. De intercommunale start de werken en garandeert dat de problemen opgelost zullen zijn tegen 23 uur.

Enkele duizenden gezinnen in Drongen, Deinze en Nevele zijn getroffen. Ze hebben te maken met een erg lage druk op hun waterleiding, waardoor ze geen stromend water meer hebben op de tweede en derde verdieping van woningen. Aanvankelijk werden ook problemen voorzien voor woningen in Nazareth en Lovendegem, maar daar lijkt geen probleem te zijn.

Na de herstellingswerken worden de leidingen gespoeld en gedesinfecteerd. Farys bevestigt dat de druk op de waterkraan in het getroffen gebied tegen morgenochtend hersteld zal zijn.

Meest gelezen