"Nooit gedacht dat die hagedis zo dreigend op me zou afkomen"

Een dier dat in het nauw gedreven wordt, kan soms gemeen uithalen. Dat ondervond eind vorige week Poppon Summat, een 19-jarige student, in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij zag een gekko in een holle metalen buis vluchten en ging nog even in die buis een kijkje nemen. Maar het reptiel wilde er dan weer zo snel mogelijk uit en wilde daarvoor best zijn tanden gebruiken. Summat legde de toch wel angstaanjagende aanval van het dier vast op zijn gsm.

Summat op Yahoo News: "Ik was met mijn middagmaal bezig om daarna opnieuw naar de lessen te gaan, toen ik de kop van een hagedis boven een metalen buis zag uitsteken. Ik wilde zoiets wel op beeld vastleggen. Omdat de buis vrij hoog was, heb ik een stoel genomen, om op te gaan staan."

"Ik keek in de buis, maar zag het dier eerst niet meer zitten, omdat hij helemaal tot op de bodem was afgezakt. Maar dan zag ik hem en plots rende hij met hoge snelheid naar me toe."

"Ik had nooit gedacht dat hij me zou proberen te bijten. Ik voelde hem langs mijn gezicht wegglippen. Gelukkig had ik mijn gsm voor mijn gezicht, als bescherming."

"Ik was even helemaal van de kaart. Ik durfde zelfs niet meer in de buis te kijken. Want stel dat hij er toch nog zou inzitten en dan hetzelfde doen."

Summat kon alvast volgend opmerkelijke beelden van de "aanval" maken:

Meest gelezen