Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou vandaag naar China afreizen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou vandaag naar China afreizen om een ​​ontmoeting te hebben met president Xi Jinping, een week na een historische top met de Amerikaanse president Donald Trump. Dat zeggen Japanse media. Dit zou het derde bezoek zijn van Kim Jong-un aan China in amper drie maanden tijd. 

De Noord-Koreaanse leider hoopt op een versoepeling van economische sancties in ruil voor zijn beloften van denuclearisatie en hoopt op steun van China.

Vorige week leverde de historische top van Singapore tussen Donald Trump en Kim Jong-un een verklaring op waarin de Noord-Koreaanse leider opnieuw bevestigde dat hij zich zou inzetten voor "een sterke en niet-aflatende inzet voor de denuclearisering van het Koreaanse schiereiland".

Meest gelezen