Prostituees in Oostende verhuizen naar Hangar d'Amour

De kogel is door de kerk: de Hangar d'Amour zal er komen in Oostende. De stad heeft een koper gevonden voor Hangar 1, het oude havengebouw en die gaat het omvormen tot een plek waar de prostituees zullen werken. Er komt ook een brouwerij, een brasserie en kantoren. "De prostituees zullen er in betere omstandigheden kunnen werken", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A).

De raamprostitutie in de Hazegraswijk in Oostende zal dus verhuizen naar het oude havengebouw. Een investeringsmaatschappij heeft het gebouw overgekocht en gaat het renoveren. 

Geen megabordeel

Hangaar D'Amour wordt geen megabordeel. Naast de prostitutie komen er ook een brouwerij, een brasserie, een plek voor voedselbedeling en kantoorruimtes. Maar meer prostitutie in Oostende komt er niet volgens burgemeester Johan Vande Lanotte.

"De raamprostitutie zal zich verplaatsen naar een beter gebouw en met een beter systeem zonder tussenpersonen. De hoofdhuurder van de Hangar d'Amour verhuurt rechtstreeks aan de dames."

De renovatie van Hangar 1 in Oostende zal zo'n 10 miljoen euro kosten. Over twee jaar zou de Hangar d'Amour moeten opengaan.

Meest gelezen