Videospeler inladen...

Vechtpartij in Antwerpen na WK-wedstrijd Senegal-Polen

In Park Spoor Noord in Antwerpen zijn er gisteren na de WK-wedstrijd tussen Senegal en Polen vechtpartijen uitgebroken. Er viel één lichtgewonde, niemand werd opgepakt. De politie bekijkt of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

De WK-wedstrijd tussen Polen en Senegal was gisteren op groot scherm te volgen in de zomerbar. Aanvankelijk verliep alles zonder incidenten. Na het einde van de wedstrijd, verloren door Polen, liep het uit de hand. Dronken Poolse supporters gingen Senegalese supporters te lijf en gooien met banken en stoelen. Andere Poolse supporters probeerden de gemoederen te bedaren.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust al voor een deel teruggekeerd. Er is niemand opgepakt, er viel wel een lichtgewonde. De politie bekijkt nu of er extra veiligheidsmaatregelen moeten komen.

"Voor kleinere matchen valt onmogelijk te voorspellen wanneer het eens een keertje fout kan lopen. Elke organisatie moet ook zelf voor eigen stewards zorgen zodat er ingegrepen kan worden en de politie gewaarschuwd kan worden", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Meest gelezen