Videospeler inladen...

Vrachtwagenchauffeur verplaatst stilstaande ambulance: "Ik wilde alleen maar helpen" 

Het Ambulancecentrum Antwerpen gaat bij de politie een klacht indienen tegen een vrachtwagenchauffeur die gisteravond eigenhandig een ziekenwagen verzette in de Augustijnenstraat in Antwerpen. Zo kon hij met zijn vrachtwagen voorbij. De chauffeur zegt dat hij alleen maar wilde helpen.

De ziekenwagen was opgeroepen voor een noodinterventie, en had de knipperlichten aan. Op beelden, gemaakt door een buurtbewoner, is duidelijk te zien hoe de vrachtwagenchauffeur de ziekenwagen opzijzet, weer in zijn eigen voertuig stapt en daarna zelf met zijn vrachtwagen verder rijdt.  

"Ongezien", zegt zaakvoerder Kris Verbeeck van de ambulancedienst. "Dit had grote gevolgen kunnen hebben. Enerzijds proberen onze ambulanciers zo snel mogelijk bij de patiënt te geraken. Er is veel tijd verloren gegaan, want nu was er niet meer genoeg plaats om de brancard uit de ziekenwagen te halen en de patiënt in de ziekenwagen te leggen. En anderzijds: wat als de chauffeur een ongeval zou hebben met ons voertuig?"

De zaakvoerder dient een klacht in bij de politie. De patiënt is uiteindelijk in het ziekenhuis geraakt, na tien minuten was de ziekenwagen weer weg. 

"Ik wilde alleen maar helpen"

Intussen heeft de chauffeur zelf gereageerd. Hij zegt dat hij de ambulance aan de kant zette om goed te doen. "Ik snap de negatieve reacties niet. Ik wilde alleen maar helpen." 

Volgens de vrachtwagenchauffer stond er achter zijn truck een rij toeterende auto’s. “Een buurtbewoner kreeg van de ambulanciers te horen dat het nog wel even ging duren. Daarom heb ik na een kwartier de ambulance geparkeerd op twee vrije parkeerplaatsen zodat het verkeer weer door kon."

De chauffeur vindt dat jammer dat er klacht werd ingediend bij de politie. "Het leven van mijn vader is al twee keer gered door ambulanciers. Ik heb niets dan respect voor het werk dat ze doen."

Meest gelezen