BBC-serie "Les Misérables" maakt opnames in Vilvoorde

De stad Vilvoorde heeft dezer dagen hoog bezoek, want in het Tuchthuis vinden opnames plaats voor "Les Misérables". Dat is een Brits-Belgische topproductie in opdracht van de BBC.

In totaal worden zes afleveringen van een uur opgenomen. Het Tuchthuis is de ideale locatie, want "Les Misérables" speelt zich voor een groot stuk af in een oude gevangenis en in een oude juwelenfabriek. Die werd nagemaakt in de smederij van het Tuchthuis.

"Les Misérables" is een bewerking van het verhaal van Victor Hugo uit 1862 en vertelt het aangrijpende verhaal van hoofdpersonage Jean Valjean in het begin van de 19e eeuw. Het stelen van brood kost hem een zware gevangenisstraf van 19 jaar. 

Vereerd

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte is vereerd dat de filmploeg in zijn stad neerstrijkt, bovendien zijn er nog voordelen aan Vilvoorde: "Wat bijzonder interessant en plezant is, is dat men voor alle technische faciliteiten terecht kan bij Vilvoordse bedrijven, van cameraploegen tot kabelslepers en rekwisiteurs. Het is een troef gebleken om te kiezen voor Vilvoorde." 

In Vilvoorde wordt ook een beroep gedaan op een pak figuranten. In januari wordt de serie eerst uitgezonden op de BBC en later bij ons.

Meest gelezen