Videospeler inladen...

Björn Soenens: "Druk op scheidingspolitiek migranten werd zo groot, dat Trump iets moest ondernemen"

De druk op het immigratiebeleid van Donald Trump waarbij ouders en kinderen van elkaar gescheiden worden wanneer ze illegaal de grens oversteken, is zo groot geworden, dat Trump iets moest doen. "Het rare is dat hij van plan is een presidentieel besluit te ondertekenen om een einde te maken aan die praktijk, maar hij heeft helemaal geen presidentieel besluit nodig om dat te doen", zegt Björn Soenens.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij een einde wil stellen aan de praktijk om ouders en kinderen die illegaal naar de VS komen, te scheiden van elkaar.

"Donald Trump heeft laten uitschijnen dat het presidentieel besluit zal gaan over het beëindigen van de politiek waarbij ouders en kinderen van elkaar gescheiden worden wanneer ze illegaal de grens oversteken. Hij zou ook iets in dat presidentieel besluit zetten over grensbewaking. Het rare is dat hij helemaal geen presidentieel besluit moet ondertekenen om een einde te maken aan die praktijk. Het is zijn beleid dat hij in april invoerde. Hij heeft dus geen presidentieel besluit nodig om dat aan te passen", zegt Björn Soenens.

"De verwarring is groot. Een uur voor Trump zijn boodschap bracht, heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan aangekondigd dat het Huis morgen over een eigen plan gaat stemmen. De druk was zo groot geworden, dat Trump wel iets moest ondernemen", besluit Soenens.

Meest gelezen