E403 dicht in Roeselare na zwaar ongeval

De E403 is afgesloten tussen Ardooie en Torhout, in de richting van Brugge. Rond de middag gebeurde een zwaar ongeval met een gekantelde vrachtwagen. De Roemeense chauffeur had te laat gezien dat er in de richting van Brugge een file stond, als gevolg van een eerder ongeval. Hij voerde een bruusk manoeuvre uit en zijn vrachtwagen kantelde.

De vrachtwagenchauffeur gooide het stuur om en kon zo een aanrijding vermijden met zijn voorliggers. Door het bruuske manoeuvre kantelde zijn vrachtwagen. De trucker bleef ongedeerd.

Een groot deel van de lading metalen componenten om industriële rekken te maken, belandde op de pechstrook. Het zal nog een tijd duren voor de lading is weggehaald.

Snelweg volledig afgesloten 

Om alles veilig te kunnen opruimen, is de snelweg afgesloten ter hoogte van de afrit Roeselare-Beveren. Ook in Lichtervelde kan je de E403 niet meer op in de richting van Brugge. De file waar de Roemeense chauffeur zich op verkeek, stond er na een eerder ongeval dat even verderop gebeurde.

Een man op leeftijd in een volumewagen was er tegen een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde toen de automobilist in slaap viel achter het stuur. De man raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Meest gelezen