Eerste rolstoelcambio in Mechelen

In Mechelen kunnen ook rolstoelgebruikers voortaan gebruik maken van het deelautosysteem Cambio, met een aangepaste auto. Het is de eerste aangepaste auto die Cambio in Vlaanderen ter beschikking stelt van rolstoelgebruikers.

In de stad Mechelen waren er al 36 deelwagens van Cambio en daar komt nu dit speciale exemplaar bij. "De 3 achterzetels zijn makkelijk neer te klappen, en via een speciale inrijplank kan de rolstoelgebruiker makkelijk achterin de wagen rijden", vertelt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Vooraan is er dan nog plaats voor een bestuurder én een passagier. "Er kwam toch wel vraag naar, en we hopen op deze manier de mobiliteit van de rolstoelgebruikers in onze stad te verhogen."

Als de achterbanken niet neergeklapt zijn, kan het voertuig ook als gewone wagen door niet-rolstoelpatiënten gebruikt worden. 

Meest gelezen