Interpol neemt voor miljoenen  handelswaar van wilde dieren in beslag

De internationale politiedienst Interpol heeft de afgelopen maand grote vangsten gedaan van illegale handel in wilde dieren en tropisch hout. Het gaat onder meer om illegaal vlees van beschermde dieren en ivoor. De operatie die Interpol in 93 landen voerde, leverde 1.974 inbeslagnames op. Er werden wereldwijd 1.400 verdachten geïdentificeerd.

Interpol nam bij de actie onder meer 43 ton bushmeat van beren, olifanten, krokodillen, walvissen en zebra's in beslag. De actie leverde ook 1,9 ton olifantenivoor op. Verder kon Interpol  27.000 reptielen, 4.000 vogels, 48 levende primaten en 14 grote katachtigen in beslag nemen. Ook de karkassen van zeven beren, waaronder twee ijsberen, werden aangetroffen.

In Los Angeles werden dan weer twee stewardessen opgepakt toen ze levende schildpadden naar Azië wilden smokkelen in hun handbagage. En in Canada konden de autoriteiten een container onderscheppen met 18 ton paling uit Azië.

Koen Stuyck van de natuurorganisatie WWF is niet verbaasd door die hoge cijfers. "Het toont nog maar eens aan hoe groot het probleem van illegale handel in wilde soorten is. Het is goed dat de politie nu werkelijk actie onderneemt, want op dit ogenblik zijn veel dierenpopulaties aan het imploderen. Het is verschrikkelijk dat er vorige maand 1,9 ton olifantenivoor is gevonden terwijl de soort het erg slecht doet."

Meest gelezen