Videospeler inladen...

Lek in terrasverwarmer veroorzaakte ontploffing in Oostakker waarbij kind (10) omkwam

Bij een ontploffing in een poolhouse achter een huis in Oostakker is een tienjarig kind omgekomen. Alle hulp kwam te laat. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart. Alles wijst momenteel op een tragisch ongeval. Volgens de branddeskundige van het parket is de ontploffing veroorzaakt door een defecte terrasverwarmer.

Het parket heeft een wetsdokter en branddeskundige aangesteld voor het onderzoek. "Op dit moment wijst alles in de richting van een bijzonder tragisch ongeluk", zegt magistraat An Schoonjans. Volgens de branddeskundige was er een lek aan de terrasverwarmer die stond opgesteld in het poolhouse, een bijgebouw bij het zwembad van de woning. Daardoor is het gebouw ingestort en is een zwaar betonblok terechtgekomen op het slachtoffer, dat in de tuin aan het spelen was.

Meest gelezen