Videospeler inladen...

Lynn Van Royen internationaal bekroond voor rol in "Beau séjour": "Het is hallucinant gewoon"

De Eén-reeks "Beau Séjour" van productiehuis De Mensen is in de prijzen gevallen op het Monte Carlo Television Festival. Lynn Van Royen, die de hoofdrol vertolkt, werd bekroond als beste actrice in een dramareeks. Van Royen mocht de award in Monte Carlo in ontvangst nemen, in aanwezigheid van prins Albert van Monaco. Zelf was ze compleet verrast.

Het Monte Carlo Television Festival, een event gewijd aan internationale televisiereeksen, is dit jaar reeds toe aan zijn 58ste editie. Tijdens het festival, waarvan prins Albert van Monaco voorzitter is, worden jaarlijks de Golden Nymph Awards uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste acteurs en internationale series van het moment.

Studio Brussel belde vanochtend de dolgelukkige Belgische winnares op in Monte Carlo. "De trofee staat op mijn nachtkastje. Het is hallucinant gewoon. Ik had dat écht niet verwacht", zegt Van Royen. Ze bekent dat ze toch op voorhand een bedankwoordje had opgeschreven, onder het mom van "je weet maar nooit". "Dus ik heb op het podium iets gezegd dat steek hield, maar opeens sta je daar vooraan en ik wist begot niet meer in welke taal te spreken."

De trofee staat op mijn nachtkastje. Het is hallucinant gewoon

AUDIO: beluister hier een gelukkige Lynn Van Royen op Studio Brussel

Bekijk hier hoe Lynn Van Royen gisteravond haar prijs in ontvangst nam:

Videospeler inladen...

Wat brengt de toekomst?

In "Beau séjour", een magisch-realistische thrillerreeks, speelt Van Royen een vermoorde tiener. Samen met een paar mensen die haar nog kunnen zien, gaat ze op zoek naar haar moordenaar. "Beau séjour" doet het internationaal goed. De reeks is wereldwijd te bekijken op Netflix. Volgend jaar in mei starten de opnames van het tweede seizoen.

"Dat seizoen zal zonder Kato zijn", weet Van Royen. "Het is met een andere setting en een andere vrouw, maar wel hetzelfde concept." Van Royen zelf gaat een remake doen van een succesvolle Nederlandse reeks en heeft filmplannen. Meer wilde ze niet verklappen.

Het tweede seizoen van "Beau séjour" is zonder Kato

Meest gelezen