Videospeler inladen...

Juncker roept dit weekend al Europese minitop bijeen over migratie 

Een aantal Europese landen houdt zondag in Brussel informeel overleg over de vluchtelingenproblematiek. Europees commissievoorzitter Juncker roept onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Spanje bijeen in de aanloop naar de Europese top van eind volgende week. Ook België zal aanwezig zijn.

Migratie staat hoog op de Europese agenda: de leiders willen tijdens de top van volgende week een akkoord vinden over een nieuw Europees migratiebeleid.

Vooral de bondskanselier Angela Merkel staat onder druk in Duitsland. Zij kreeg van haar coalitiepartner CSU een ultimatum om binnen de twee weken een Europees akkoord te vinden. Komt dat er niet, dan wil minister van Binnenlandse Zaken Seehofer zelf migranten terugsturen aan de Duitse grens. 

Juncker nodigt ook andere landen uit die mee willen werken aan Europese oplossingen voor het migratieprobleem. Premier Michel heeft laten weten dan ons land ook mee aan tafel schuift.  

Meest gelezen