Opscheppen met een wurgslang? Geen goed idee!

Nadat de Indiase boswachter Sanjoy Dutta het leven gered had van een geit die dreigde opgepeuzeld te worden door een meterslange python, dacht de man nog even een paar foto’s door de lokale bevolking te laten maken, de wurgslang rond de nek. Dat lukte aanvankelijk aardig, totdat het dier zich toch wat steviger rond Dutta’s nek wist te draaien. De boswachter had vervolgens de hulp van een paar omstanders nodig om de slang zo snel mogelijk weg te trekken. De beelden gingen de afgelopen dagen de wereld rond.

Het incicent deed zich voor in het Baikunthapur-woud, in de Indiase deelstaat West-Bengalen. Daar werd Dutta opgeroepen om een geit die belaagd werd door een python van een gewisse dood te redden. Iets waar de man in slaagde. Maar over de foto die hij daarna wilde nemen had hij toch beter moeten nadenken:

De man kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf en de python werd later zonder verdere problemen terug in de natuur vrijgelaten. Toch was niet iedereen tevreden over de handelwijze van Dutta, nadat hij de slang gevangen had:

Meest gelezen