2017 Invision

Paul McCartney pakt na 5 jaar met nieuw album uit

Paul McCartney heeft een nieuw album klaar. Dat meldt de ex-Beatle op zijn website. Het heet "Egypt station" en verschijnt op 7 september, 5 jaar na zijn vorige plaat "New".

Aan de vooravond van zijn 76e verjaardag maakt Paul McCartney zijn fans vandaag lekker met een verrassing: op 7 september verschijnt "Egypt station", een gloednieuw album. De titel verwijst naar een gelijknamig schilderij dat hij in 1988 maakte.

Zijn vorige studioalbum "New" dateert alweer van 2013. Op "Egypt station" staan 14 nummers. 2 daarvan laat hij nu al op de wereld los als zogenoemde "double A-sides": "I don't know" en "Come on to me". Het album is opgenomen in Los Angeles, Londen en Sussex en is grotendeels door Greg Kurstin geproducet.

"Ik vond de woorden "Egypt station" leuk", schrijft de ex-Beatle op zijn website. "Ze herinnerden me aan de "album"-albums die we vroeger maakten. "Egypt station" vertrekt in het station van het eerste nummer en daarna is elk nummer als een ander station. Vandaar kregen we het idee om alle liedjes daarop te baseren. Ik bekijk het als een gedroomde locatie van waaruit de muziek komt."

Meest gelezen