Jasper Jacobs

Prins Laurent wil N-VA-parlementslid voor de rechter dagen wegens laster

Prins Laurent wil N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge voor de rechter dagen wegens laster. Buysrogge had in Het Nieuwsblad gezegd dat de prins een "valse activiteiten­aangifte" heeft ingediend. Laurent geeft Buysrogge nog tot morgen de kans om zijn excuses aan te bieden. Gebeurt dat niet, zal hij Buysrogge voor de rechter dagen, schrijft de advocaat van de prins in een brief. Buysrogge laat weten dat hij "niet onder de indruk" is.

Volgens de advocaat van prins Laurent kan de uitspraak van Buysrogge "op geen enkele manier verantwoord worden, en getuigt die van een bijzonder kwaadwillig opzet, met name het imago van Zijn Koninklijke Hoogheid prins Laurent te besmeuren."

Dat schrijft de advocaat van Laurent in een brief aan Buysrogge. "In overweging nemende de ongeziene ernst van die aantijgingen, en hun blijvend karakter, heeft Z.K.H. Prins Laurent op 23 mei jongstleden de Eerste minister op de hoogte gesteld van zijn voornemen om u voor de rechter te dagen. De eerste minister heeft hiertegen geen bezwaar geuit", klinkt het verder.

De prins geeft Buysrogge nog tot morgen om zijn excuses aan te bieden, zo niet wordt de gerechtelijke procedure in gang gezet volgens de brief. Laurent zal een schadevergoeding eisen. Als hij gelijk krijgt van de rechter, belooft de prins om het geld aan het goede doel te schenken.

Buysrogge "niet onder de indruk"

Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) laat in een persbericht weten "niet onder de indruk" te zijn van de brief. "De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918", zegt Buysrogge.

"Het jaarverslag van prins Laurent was onvolledig, het veelbesproken bezoek aan de Chinese ambassade werd niet eens vermeld. Nochtans heeft de prins toch nooit betwist dat hij daar was. Waarom stond dit dan niet in het activiteitenverslag, maar zijn bezoek aan de Beroepsvereniging voor Frituuruitbaters wel? De prins wil zo graag als een gewone burger behandeld worden, maar verliest daarbij blijkbaar uit het oog dat die zijn aangiftes wel correct moet invullen", stelt Buysrogge.

Meest gelezen