Videospeler inladen...

Recreationeel gebruik van marihuana wordt legaal in Canada

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft woensdag aangekondigd dat vanaf 17 oktober het recreationeel gebruik van marihuana legaal wordt in zijn land. Dat heeft de openbare omroep CBC bericht.

Na de legalisering door de beide kamers van het Canadese parlement kunnen de Canadezen vanaf 17 oktober marihuana in kleine hoeveelheden telen, consumeren en verkopen.

Het was de bedoeling dat de wet binnen acht tot twaalf weken van kracht werd. Maar sommige provincies hebben meer tijd nodig om voorbereidingen te treffen, zegt premier Justin Trudeau. In Canada zijn sommige inwoners volwassen op 18-jarige leeftijd, anderen zijn volwassen op 19-jarige leeftijd, naar gelang de provincie waar ze wonen. Alleen volwassenen mogen tot 30 gram cannabis bezitten.

Met de legalisatie van marihuana is Canada het eerste land van de G7 waar cannabis gerookt mag worden. Elk gezin in Canada mag vier marihuana­planten hebben.

Meest gelezen