AP

Regisseurs van "Frozen" en "Up" nieuwe artistiek leiders van Disney Animation

Regisseurs Pete Docter (49) en Jennifer Lee (46) worden de nieuwe artistiek leiders van Disney Animation. Zij volgen John Lasseter op die opstapt na beschuldigingen van seksuele intimidatie. 

Pete Doctor is de regisseur van animatiefilms als "Up" en "Inside out". Jennifer Lee is de regisseur van "Frozen".  Zij zullen Lasseter als duo opvolgen. 

Een tiental dagen geleden kondigde Disney aan dat Lasseter het bedrijf eind dit jaar verlaat na ongepast gedrag tegenover werknemers van het bedrijf.  Lasseter is de regisseur van "Toy story" en "Cars". Hij gaf toe dat hij gefaald had om een "cultuur van vertrouwen en respect" in zijn studio's te creëren. 

"Doctor en Lee zullen nu het creatieve overzicht over de films en alle projecten bewaken en rapporteren aan Alan Horn van Walt Disney Studios", klinkt het. 

"Samenwerken om originele verhalen te vertellen"

Lee en Doctor worden door Horn omschreven als "twee van de meest getalenteerde filmmakers en verhalenvertellers. Docter is sinds 1990, het prille begin, betrokken bij Pixar en hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes ervan. Jennifer heeft met haar grenzen doorbrekende "Frozen" een nieuw perspectief geïnjecteerd in Disney Animation." 

Beide regisseurs kijken uit naar de nieuwe uitdaging. "Ik wil het ongelofelijke talent dat we hier hebben ondersteunen, nieuwe stemmen vinden en samenwerken om originele verhalen te vertellen", zegt Lee die sinds 2011 bij Disney Animation aan de slag is en de eerste vrouw is die het bedrijf zal leiden. "De fantastische films van Disney Animation - waar ik als kind al van hield en waar mijn dochter ook van houdt - zijn magisch, tijdloos en hartverwarmend. Het is ons doel om films te maken die deze erfenis ook voor de toekomstige generatie kunnen voortzetten." 

Meest gelezen