Schilderij van Hodler duikt in Hamburg op na diefstal in Zürich 16 jaar geleden

Een schilderij van de Zwitserse kunstenaar Ferdinand Hodler (1853-1918) dat 16 jaar geleden in Zürich was gestolen, is in Hamburg opgedoken. Een man bracht het kort voor Kerstmis naar een politiebureau in de Duitse stad. Het werk met de titel "Letizia raviola" (1917) wordt op 2 miljoen euro geschat.

Het schilderij, dat een model toont dat meermaals geschilderd werd door Hodler, zou jarenlang in de kelder van een autoverkoper gelegen hebben. De politie nam het schilderij in beslag en experts bevestigden de echtheid ervan. Volgens hen gaat het om het werk dat in december 2001 in Zwitserland in een kunstgalerij gestolen werd.

De man die het naar de politie bracht, leek een geschil te hebben met de autoverkoper. Tegen de onwettige eigenaar werd een procedure opgestart, maar ze werd stopgezet omdat de diefstal verjaard is. Het schilderij moet aan zijn wettige eigenaar worden teruggegeven, een verzekeringsmaatschappij die destijds voor de schade instond die de galerij had geleden.

Meest gelezen