Schilderij van Rik Wouters voor recordbedrag geveild in Londen

Het werk "Vrouw in het bos, blauwe hoed in de hand, arm opgeheven" van de Belgische kunstschilder Rik Wouters is op een veiling in Londen voor bijna 1,4 miljoen euro verkocht. Volgens het veilinghuis Sotheby's gaat om een recordbedrag voor een werk van de fauvistische kunstenaar.

Het werk is vandaag voor 1,21 miljoen pond onder de hamer gegaan, wat omgerekend neerkomt op 1,38 miljoen euro. Daarmee wordt het vorige recordbedrag voor een werk van Wouters meer dan verdubbeld. De specialisten van het veilinghuis hadden de waarde van het doek nochtans maar op 320.000 tot 400.000 euro geraamd.

"Vrouw in het bos, blauwe hoed in de hand, arm opgeheven" werd in de zomer 1914 gemaakt door Rik Wouters (1882-1916). Het schilderij toont zijn muze Nel, die de inspiratie vormde voor in totaal een dertigtal schilderijen.

Nel staat in het werk afgebeeld met haar beroemde gestreepte jurk, die later de inspiratiebron vormde voor een collectie van de Antwerpse modeontwerper Dries Van Noten. Het zou gaan om de laatste afbeelding van Nel met die jurk aan.

Meest gelezen