"Stenen gooien naar zeehonden, zo'n gedrag is ronduit weerzinwekkend"

"Een compleet onnodig vertoon van domheid", "Hoe slecht kan je als mens zijn", "Een ziekmakende video", "Een choquerende clip", "Je zou voor minder boos worden". De afgelopen dagen konden Britse media hun verontwaardiging niet wegsteken over de beelden van een aantal jonge bezoekers die stenen gooien naar zeehonden in het natuurreservaat van St Mary’s Island, om hen zo in het water te zien springen. Intussen proberen de jongeren met hun gsm beelden te maken van de gestresseerde dieren.

Het natuurreservaat ligt voor de kust van Whitley Bay, in het graafschap Tyne and Wear, met een opvallende vuurtoren, die tot 1984 gebruikt werd. Natuurliefhebbers kunnen er komen genieten van de fauna en flora. Zo vinden zeehonden er een plaats om tot rust te komen en om zich voort te planten.

Toch is niet iedere bezoeker even galant, zoals mocht blijken uit de beelden die de plaatselijke dierenbescherming op Facebook publiceerde. Beelden die snel viraal gingen, ook buiten Groot-Brittannië.

"Het is niet onze bedoeling om de mensen in deze video te schande te maken, maar we willen wel duidelijk maken met welke problemen dieren in de vrije natuur te kampen krijgen", aldus een mededeling van St Mary’s Seal Watch.

"Het gedrag in deze clip is ronduit weerzinwekkend. We weten ook wel dat de meeste bezoekers het nodige respect aan de dag leggen, maar die zullen altijd wel de daden van een paar enkelingen te zien krijgen die het verpesten, niet alleen voor de dieren, maar ook voor de bezoekers zelf."

Meest gelezen