Tiener opgepakt voor gewelddadige dood van jonge prostituee in Schaarbeek

In het onderzoek naar de dood van een Nigeriaanse prostituee begin deze maand is een minderjarige verdachte opgepakt. De 17-jarige jongen wordt momenteel verhoord door de politie.

Twee weken geleden werd een jonge Nigeriaanse prostituee in Schaarbeek om het leven gebracht met verschillende messteken. Na de feiten hielden haar collega's van het Noordkwartier een staking van 24 uur, iets wat niet vaak gebeurt. Ze deden dat uit solidariteit met het slachtoffer en om de onveiligheid in de wijk aan te klagen.

"Vandaag is er inderdaad een verdachte opgepakt", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Het gaat om een 17-jarige jongen. Hij werd verhoord door de politie en zal straks worden verhoord op het parket." Volgens het parket is de jongen geen onbekende voor de politie. 

Meest gelezen