Vanaf vandaag legt "Victor Cab" Uber het vuur aan de schenen in Brussel

Voortaan is er in Brussel een nieuwe app om taxi's te bestellen: "Victor Cab". De app werd gelanceerd door mensen uit de taxisector zelf en is bedoeld als concurrent voor taxiplatform Uber. "Al onze chauffeurs hebben een bekwaamheidsbewijs, afgeleverd door de Brusselse administratie", vertelt Dounia Touirat van Victor Cab aan Bruzz.

Taxi-app Uber zet kwaad bloed bij de Brusselse taxichauffeurs. Ze vinden de app valse concurrentie omdat de chauffeurs werken met licenties als privé-chauffeur die vaak in Vlaanderen of Wallonië verworven zijn. De klassieke taxisector vindt dat de Brusselse regering te weinig doet tegen Uber en heeft daarvoor al meermaals geprotesteerd.

"Victor Cab" moet een alternatief zijn voor Uber. De applicatie, die vanaf vandaag actief is, werkt nagenoeg op dezelfde manier "maar met meer gebruiksgemak", aldus Touirat. "Onze klanten kunnen net zoals bij Uber met de kredietkaart betalen, maar ook met debetkaarten en zelfs cash."

Chauffeurs zouden bij Victor Cab meer verdienen dan bij Uber. Victor Cab zou al met 400 chauffeurs samenwerken.

Opvallend: de app is niet alleen concurrentie voor Uber, maar ook voor grote Brusselse taxibedrijven zoals Taxi Verts. Volgens Touirat vragen de grote taxicentrales 500 euro per maand aan chauffeurs, ongeacht het aantal ritten dat ze uitvoeren. "Dat wordt met Victor Cab verleden tijd."

Meest gelezen