BELGA/VERGULT

ACOD voert actie tegen afbouw dienstverlening bij belastingkantoren

De socialistische overheidsvakbond  ACOD houdt een sensibiliseringsactie bij belastingkantoren in Wallonië en Brussel.  Door voortdurende besparingen kunnen belastingplichtigen er almaar minder terecht om hulp te krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte, vindt de ACOD.

Aan belastingkantoren in Wallonië en in Brussel delen ACOD-leden vanochtend pamfletten uit aan belastingplichtigen die daar staan aan te schuiven om hulp te vragen bij het invullen van hun belastingaangifte.

"Deze , maar ook andere  dienstverlening van de belastingdiensten komt in het gedrang", zegt de ACOD, "door aanhoudende besparingen bij de overheidsdienst (FOD) Financiën".  Per provincie blijven er nog maar een paar grote belastingkantoren open waar burgers terecht kunnen met hun vragen.  Kleinere kantoren werden gesloten. Infocentra die de FOD financiën hier en daar opent, zijn dikwijls telefonisch niet bereikbaar en op brieven wordt geen contactpersoon, mailadres of rechtstreeks telefoonnummer meer vermeld.  Het zijn volgens ACOD allemaal voorbeelden die aantonen dat de dienstverlening en het rechtstreeks contact met de burger bij de de belastingdiensten worden afgebouwd. Door de besparingen blijft er nog onvoldoende personeelsleden over die burgers kunnen helpen met vragen over hun belastingaangifte, is de stelling van de ACOD. 

Meest gelezen