Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Jess Giacobbe

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Jess Giacobbe, 26 jaar, uit Honesdale, Pennsylvania.

Meet Jess Giacobbe. Jess is 26 jaar en komt uit Honesdale, Pennsylvania. Opgegroeid op het platteland trok ze na haar studies naar de grote stad, naar Brooklyn, New York. Ze herinnert zich hoe ze in haar kindertijd blootsvoets rondliep in de wouden van Pennsylvania. Daar verlangt ze soms terug naar, naar de ongerepte natuur. Ook al leeft ze in de grootstad.

Haar droom is om van kunst te kunnen leven. Film is haar lieve leven. Samen met haar vriend trekt ze in de zomer rond met een reizend filmfestival, in tien staten, een tournee van 9000 kilometer. Ze promoot groene energie. Alle films die ze vertoont, gebruiken stroom van zonnepanelen.

Jess zal de komende tien tot vijftien jaar studieschulden blijven afbetalen, zoals zovele jonge Amerikanen. Ze hoopt dat ze ooit geen ober meer moet zijn om te kunnen rondkomen. Ze blijft ook hopen dat Amerikanen van allerlei overtuigingen weer beter met mekaar overweg kunnen, dat de verdeeldheid en de polarisatie ooit een keer zullen stoppen. Jess trekt zich op aan vrienden en familie voor haar geluk. Oog in oog met Jess Giacobbe.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen