Videospeler inladen...

Baron Édouard-Jean Empain overleden

De voormalige zakenman baron Édouard-Jean Empain is overleden. Hij werd 80 jaar. Empain is een telg van een belangrijke Belgische familie van industriëlen. Hij werd vooral bekend van zijn ontvoering in 1978.

Van 1971 tot 1981 stond Empain aan het hoofd  van de industriële groep Empain-Schneider, de vijfde grootste groep van Frankrijk. Begin 1978 werd hij gekidnapt voor de deur van zijn appartement in Parijs. De ontvoerders eisten een losgeld van 80 miljoen Franse frank.

Ze amputeerden een vingerkootje van de man om zijn familie onder druk te zetten. Bij een mislukte poging om losgeld te overhandigen, werd een van de ontvoerders gedood en een tweede gearresteerd. De overige ontvoerders konden overtuigd worden om hem na 60 dagen vrij te laten. De ontvoerders werden in 1982 veroordeeld tot straffen van 5 tot 20 jaar.

VIDEO uit het archief: de ontvoering van baron Empain in 1978

Videospeler inladen...

Meest gelezen