Bpost versnelt actieplan na twee nieuwe plofkraken

Bpost gaat het actieplan tegen plofkraken versneld uitrollen. Dat laat het weten na twee nieuwe plofkraken in Limburg afgelopen nacht.

Afgelopen nacht werden er opnieuw twee bankautomaten van Bpost opgeblazen in Lommel en Lummen. Bpost neemt de situatie bijzonder ernstig. "We zullen het opgestelde actieplan verder uitbouwen en een aantal maatregelen versneld nemen",  zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. 

De woordvoerster kan niet in detail treden over de extra maatregelen, maar kan wel zeggen dat het om ingrepen aan de geldautomaten zelf gaat, zoals de infrastructuur en de toegankelijkheid. "Ook de hoeveelheid cash in de bankautomaten zal aangepast worden", zegt de woordvoerster.

Vorige week was er al spoedoverleg met de banksector, binnenlandse zaken, politie en justitie naar aanleiding van een reeks plofkraken op geldautomaten. Er werd toen onder meer afgesproken de zone waar de geldautomaten staan vanaf 23 uur af te sluiten. Morgen is er opnieuw intern overleg in de banksector.

Meest gelezen